Google+ Followers

Sunday, October 20, 2013

Teaser Teaser Teaser


"Abang memang saja kan?" Isterinya sudah menarik muncung.

"Abang tahu Qis penat.."

"Qis seganlah.. apa kata orang nanti..." Makin rajuk bunyinya.

Bertambah lebar senyuman Khalish. Isterinya sejak kebelakangan ini memang bertambah manja.

"I know that you are tired, sayang. You need your nap. Tak payah risau apa orang nak kata," sebelah tangannya mencapai tangan isterinya dan dibawa ke dadanya.

Sebelah lagi memegang dagu isterinya..

"Dah tak payah nak tarik muncung tu. Abang cium karang!"

Monday Bluess....

"Amboi lebar betul senyuman kau Khalish. Orang lain hari Isnin selalunya mood down and gloomy jer.. Monday blues bagai.. Yang kau ni asyik tersengih aja..," giat Azman. Dia melihat jambangan bunga yang baru dibeli di tangan Khalish.

"Gaya kau ni mengalahkan orang muda baru bercinta. Dulu kata dah tualah. Tak pandailah. Tak retilah..." Usik Azman lagi.

"You know what, Man? I never knew that I could be this happy on a Monday.."

Thursday, October 17, 2013

Teaser from Somewhere Somewhere....

“Me ‘budak’? Seriously? Seriously?? ” Khalish mendongak untuk menatap wajah isterinya. Keningnya naik sebelah.

Angguk dua kali.

“Well, right now, you are acting like one, Muhammad Khalish Zafuan.”

Khalish mencebik.

“See! I rest my case. Next case please, calls the judge!” Qistina sudah mengekek ketawa.

Khalish pantas bangun dan tangannya terus menuju ke pinggang isterinya.

Cepat-cepat Qistina melarikan diri.

“Abang!!”

“What?! You started it first!”

“Mana ada! Tak aci tau!” Qistina sudah berdiri di belakang sofa. Geram dengan perangai suaminya yang tak pernah berhenti nak bergurau.

“Aci tak da kat sini.. baik menyerah atau anda akan dikerah!” Suaminya mengugut.
 

Wednesday, October 16, 2013

CK Review Board....


I am a person who is touch by words... so I created this Board for me to savor all your kind comments.. InsyaAllah bila CK keluar nanti - semua ini akan saya pindahkan ke dalam scrap book... so.. please share your comments.. good or bad saya terima.. kerana feedback itu penting untuk saya improve.





Assalamualaikum....

Sorry lama tak update... Saya sebenarnya lagi laju kat FB... but I come to realise yang some of you are not on FB... So insyaAllah... saya akan cuba update kat sini selalu jugak...

Just one thing to inform awal-awal - my teasers memang pendek2 and berterabur .. sebab saya tak pandai.. hehe.. sorry!

Pada yang follow CK kat FB - abaikan teaser-teaser ini... hehehe


-----------
From Chapter 42:
 
“Tapi abang belum puas nak tengok Qis.”

“Bukan semalam dah puas tengok ke? Sampai tak tidur?” Usik Qistina.

“Nope.,” Khalish pantas menggeleng.

“Still tak puas and now I wish you are not behind the laptop so I can see you.”

Qistina terus menutup laptop, meletakkan tangan ke dagu dan membalas renungan suaminya.

Khalish sudah tersenyum puas. Lama mereka begitu.

“Do you know that you are my favorite hello and hardest good bye?”
 



Wednesday, October 9, 2013

From Chapter 41...



“Papa…”

“Yes, Princess…”

“Bila mama nak balik? Dah lama kan dia pergi? Husna dah rindu sangat kat mama..”

“You still talk to her every day, right? ” Khalish meletakkan berus ditangan
dan mengambil tempat duduk di sebelah Husna.

“Bercakap dengan melihat lain papa. Husna rindu nak kiss mama. Rindu nak peluk mama.. "

Tuesday, October 8, 2013

Teaser lagi...


Somewhere Somewhere....

"Mama.."

"Yes Husna?"

"Handsomekan Papa malam ni?"

Qistina menoleh ke suaminya yang baru turun dari tangga dan sedang membetulkan lapel kotnya.

"Ye ke? Biar mama tengok." Qistina datang mendekati Khalish yang segak bertuxedo. Tangannya naik untuk membetulkan bow-tie suaminya.

Ada senyuman di bibir lelaki itu.

"So, handsome tak?" Bisik Khalish dengan satu senyuman nakal. Senyuman yang menampakkan dua lesung pipitnya yang dalam.

"You're hot!" Bisik Qistina.

"And you're mine!" Pantas Khalish merangkul pinggang si isteri dan mengucup hidungnya.
 
Disclaimer: Memang teaser saya pendek2.. sebab saya tak pandai nak tulis panjang2... hehe... jangan marah ya... Hugs! 
 
 

Monday, October 7, 2013

Flashback - Chapter 22...


 
“Are we ready?” Soal Khalish.

“Ready as we will ever be, insyaAllah.”

“Are we happy?” Soal Khalish lagi.

“We are happy as a clam!”

Pecah ketawa Khalish. Terasa damai hatinya.

“Husna mana?”

“Husna dah tidur. Semua dah siap, sayang?”

“Hmm.. tinggal nak siapkan the living room area.” Tempat dimana majlis akad nikah mereka akan berlansung pada malam esok. Hiasan bilik tidurnya sudah disiapkan petang tadi.

“Oh ya? Boleh saya datang tengok??” Khalish teruja mencuba nasib.

“No..pe. Awak kena tunggu sampai esok.”

“Alah.. please.. I just want to sneak a peek. I can be there in 30 minutes you
know?” Khalish versi Husna dah keluar.

“Khalish, no..”

“Please sayang… besides I miss seeing you. Dah tiga hari kita tak jumpa. I will be in and out of there in 5 minutes! I promise!”

“Khalish, N.O!” Kan dah kena huruf besar!

Sunday, October 6, 2013

Somewhere in Chapter 37

Gambar dibingkai kedua membuat air mata Khalish bergenang. Dia sedang menatap gambar yang sama yang selama ini menghiasi meja kerjanya. Gambar yang menyentuh jiwa lelakinya setiap kali dia menatapnya.

“My love. My Gift from Allah.” Gugur air mata Khalish apabila membaca perkataan yang Qistina lakarkan di bawah gambar itu. Betapa dia telah melukakan hati isterinya.

‘I am so sorry, sayang.’ Desis hati Khalish yang perit.
 
 
**Teaser saya memang pendek2.. jadi minta maaf ya...
Pada yang belum join keluarga CK di FB, ini linknya..
https://www.facebook.com/groups/153842998151425/

Saturday, October 5, 2013

Somewhere in Chapter 34




Khalish menghela nafasnya kuat.

“Qistina, I am not repeating myself.”

Mendengar suara Khalish yang sudah sedikit keras itu, Qistina terus terdiam.  Keadaan kembali sunyi sepi semula sehinggalah mereka sampai ke Bonheur.

“Abang…” Qistina memandang Khalish.

“Apa lagi Qis?” Khalish menjawab tanpa menoleh. 


**Nama Cafe ditukar dari Delisya ke Bonheur tapi kak su tak update di blog.. insyaAllah update nanti di buku ya.. 

***teaser kak su memang pendek2.. so jangan marah.. hehehe

Wednesday, October 2, 2013

Teaser Cinta Kita...


Salam Semua....

Maaf sebab lama tak update.. most update selalunya kat Group FB.. tapi tadi ada suggestion minta saya upload teaser kat sini jugak... so here goes the 1st one....

Somewhere in Chapter 28...

“Sayang abang merajuk ke ni?” Tangan Qistina dibawa ke dalam gengamannya.
“Hmm?” Matanya mencari mata si isteri.

Qistina tersenyum. Dia merapatkan badannya dan melentokkan kepala ke dada
suaminya. Satu posisi yang amat dia gemari.

“You are my life, sayang. Don’t you ever forget that.”